Incredible India!!
Door: Karlijn
Blijf op de hoogte en volg Karlijn
04 December 2007 | India, New Delhi
Hallo allemaal,
Hier mijn laatste berichtje vanuit New Delhi,want morgenvroeg vertrekken we naar Rajasthan! Onze route is helemaal veranderd, maar daarover straks meer. Ik zal eerst even vertellen over de afgelopen dagen.
3-12-2007
Om 7.30 uur opgestaan voor de Delhi City Tour. Bij een toerist office hadden we een tour geboekt voor Old en New Delhi.
Afgesproken met het toerist office dat een prive chauffeur ons om 9.00 uur op zou halen voor ons hotel. Bijna hadden we de hoop opgegeven want het was al 9.30 uur, maar daar zagen we hem dan toch verschijnen! Admit onze chauf!
Na een ritje van ongeveer 20 min. kwamen we aan bij onze 1e bezienswaardigheid: Qutab Minar,in Zuid - Delhi.
De Qutab Minar was `n overwinningstoren en minaret waaruit gelovigen vroeger werden opgeroepen tot gebed. Aikbar ( hij was de eerste die het moslim geloof naar Delhi bracht.)bouwde hem in 1199. Erg oud ding dus, maar wel mooi en hoog!!
Na even rond gelopen te hebben op het terrein van oude gebouwen/ruines uit die tijd gingen we weer terug naar de taxi. Amit lag even lekker te slapen ;)
De 2e bezienswaardigheid was de Lotus tempel, oftewel de Bahai Tempel. Deze is in de vorm van een lotusbloem en lijkt veel op het Opera House in Sydney! Helaas hadden we ons niet zo goed voorbereid, want op maandag zijn de meeste gebouwen/musea gesloten haha. Dus de Lotus Tempel konden we niet in, maar het zag er eerlijk gezegd ook niet zo heeeel geweldig uit, dus zijn we maar weer in de taxi gesprongen. Want ook dat is al een belevenis opzich hier in Delhi, wat een verkeer!! Alleen al op de weg kijk je je ogen uit
De 3e bezienswaardigheid was: India Gate. Toevallig was het 3-12-2007 World Disability Day dus er was een groot festival aan de gang voor de gehandicapten mensen in India. Voornamelijk veel mensen die geld inzamelde voor allerlei goede projecten,en dan vooral voor doven mensen/kinderen. Wij waren daar de attractie, want volgens mij hadden ze nog nooit een blanke gezien!! Iedereen wou met ons op de foto haha. We leken wel Bollywood sterren ;)
In het verlengde van de India Gate ligt Indiaas politieke centrum in het hart van New Delhi. Daar zagen we het presidentspaleis,secretariaat en parlementsgebouwen.
De 4e bezienswaardigheid was de Laksmi Narayan tempel. Een hindoeistische tempel gewijd aan de godin Laksmi, godin van de rijkdom. Erg mooie tempel!! Jammer genoeg mochten we binnen geen foto`s maken, maar buiten in de tuinen toch nog wat mooie plaatjes kunnen schieten!
Dit was onze laatste bezienswaardigheid. We werden door Amit weer mooi afgezet bij de Main Bazaar. De wijk waar ons hotel staat. Wat een dag weer!! Een hoop gezien en gedaan, vooral op cultureel gebied, maar wel erg leuk!!
Ik had wel wat hoofdpijn op het eind, maar denk dat dit echt komt door de smog hier, want dat is niet normaal!!
Maar na ff te hebben gerelaxt op de kamer, was ik mijn hoofdpijn helemaal kwijt en gingen we de Main Bazaar weer op, op zoek naar een eettentje! Best moeilijk hier, want we weten niet zo goed wat we kunnen vertrouwen hier! Het is zo smerig hier in de buurt haha. Maar om 19.45 uur toch een tentje gevonden waar veel westerse mensen zaten. Lekker Thali gegeten!! Dit zijn kleine gerechtjes met o.a. rijst en roti/ naan brood, Curt (soort biogarde met vruchtjes), groentes en sausjes. Lekker gegeten en geen Delhi Belly de volgende dag!! Gelukkig :)
Daarna lekker naar ons hotel gegaan, en wat heb ik goed geslapen!! Het is heel raar hier om op je kamer te liggen waar het zo stil is! Wel lekker, want het is hier ECHT de hele dag herrie, getoeter etc.
4-12-07
Vanmorgen werd ik om 7.45 uur wakker van de herrie op straat. Alles leeft hier al vroeg! Maar ik was goed uitgerust dus ik kon er tegenaan! Lekker ontbijt gehad in een Bakery (french Breakfast, dus met croissantjes en thee) en daarna op naar Connaught Place! Dit is een luxe Shopping Mall, dus we waren erg benieuwd.
Op Main Bazaar (onze straat) een riksja aangehouden, want ik had nog nooit in een fietstaxi gezeten! Erg leuk, vooral met z`n 3e! haha. De arme man fietste zich een ongeluk. En dat voor 0.20 euro p.p.
Afgezet op Connaugt Place, maar volgens een hindi jongen niet het juiste stuk met de dure winkels. Was erg ver lopen zei hij, dus we konden beter een Tuktuk pakken. Dit dus maar gedaan op zijn advies. Nou dit hadden we beter niet kunnen doen, want zoals de Lonely Planet ons al vertelde: De Tuktuks belazeren je vaak. Ze brengen je gewoon naar andere plekken!! Nu dus ook en zo stonden we voor een souveniers zaak, speciaal voor toeristen. (je weet wel pap en mam, van die dingen waar ze je in Thailand ook dumpen, waar alles met de hand gemaakt wordt!!)
We zijn uitgestapt en zelf maar op zoek gegaan naar Connaugt Place.
Onderweg de meest leuke dingen gezien! Zo zie je maar weer, zelf kom je ook een heel eind.
We zijn in een Hindoe tempel beland, waar we een bloemenkrans om kregen,gezegend werden en uitleg kregen over alle goden die ze daar vereren! Erg leuk.
Toen we weer uit de tempel waren, kwamen we een grote groep Sikhs tegen! Echt leuk, van die tulband mannen met lange sikken en super mooie kleren, en vrouwen met veel Shari`s aan!! Echt prachtig wat voor mooie kleren ze hier aan hebben op straat!! Ze wilde allemaal met ons op de foto, zo grappig!! Achteraf waarschijnlijk omdat wij die bloemenkrans om hadden, en ze dus konden zien dat wij een heilige tempel hadden bezocht.
Na wat gelopen te hebben, stonden we ineens voor een super mooie moskee!! Ook een gebedshuis van de Sihks, de Sisganj Gurdwara (na achteraf ff gezocht te hebben in de LP.) Net het Fata Morgana van de efteling! Een groot meer midden in dat paleis, waar iedereen het heilige water mocht drinken en erin mocht baden. Wij zijn netjes langs de kant blijven staan, want op een Delhi Belly zitten we niet te wachten!! ;)
Na toch wel een tijd rond te hebben gelopen in dit sprookje toch maar eens op zoek gegaan naar Connaught Place, want daarvoor gingen we toch eigenlijk haha. Uiteindelijk toch gevonden met een betrouwbare Tuktuk rijder ;)
Erg mooi om ook eens de dure en chique kant van New Delhi te zien!! Heb daar ook even een mooie sari aangedaan om een foto` tje te maken ;)
Tegen 15.30 uur toch maar eens richting hotel gegaan. Aan een Tuktuk rijder gevraagd of hij ons nog even af kon zetten bij een supermarkt. Bracht hij ons weer naar dat stomme toeristen souvenirs zaak!! haha. Na een beetje pissig worden heeft ie ons toch maar afgezet bij de Main Bazaar, waar ons hotel staat. Een erg leuke dag dus, en wederom veel gezien!!
Net weer lekker gegeten, en hopelijk geen Delhi Belly want morgen vertrekken we voor een 10 uur durende rit naar Bikaner, waar de ratten tempel staat!! ieeeeeee ( je weet wel mam, van Weg met BNN ;))
En zoals ik al zei, ons reisschema is helemaal omgegooid, want we hebben een 14-daagse rit geboekt door Rajasthan met een prive chauffeur (Hopelijk Amit!)
Dit omdat het toch lastig is hier in India om aan tickets te komen van bussen en treinen. We mogen zelf invullen waar we heen willen, en wat we willen zien, maar we zijn wel zeker van vervoer!! Makkelijk dus!
Ons nieuwe reisschema is:
- Bikaner
- Jaisalmer
- Jodhpur
- Udaipur
- Puskar
- Jaipur
- Agra
Hier stopt onze tour met prive chauffeur en dan gaan we zelf verder naar: Varanassi, Khajuraho (waar de erotische tempels staan) en van daaruit met de 24 uur durende trein naar Goa. We hebben dus meer dagen in Goa nu!
En vanaf daar onze eindbestemming: Mumbai.
Nou, ik heb bijna lamme vingers van het typen dus ga stoppen. Ik heb geen idee wanneer ik er weer iets op kan zetten,maar jullie horen nog van me!!
Leuk al die reacties!! :)
xxxx Karlijn
3-12-2007
4-12-07
We zijn uitgestapt en zelf maar op zoek gegaan naar Connaugt Place.
Ons nieuwe reisschema is:
- Bikaner
- Jaisalmer
- Jodhpur
- Udaipur
- Puskar
- Jaipur
- Agra
En vanaf daar onze eindbestemming: Mumbai.
Leuk al die reacties!! :)
xxxx Karlijn
04 December 2007 - 16:23
Sofie:
Hee zussie!
Wat een leuk verhaaltje weer! (en ben weer de eerste die er op reageerd;))!
Wat een avonturen zeg, ik sprak je net aan op msn maar waarschijnlijk was de verbinding er niet erg best omdat je niks terug zei;)
Ik vind het echt super om te lezen, maar een beetje jammer dat jullie zo'n arme man voor 0.20 cent pp zn eigen kaopt laat fietsen ;)
nou ik spreek je snel weer!
Dikke kus,
Sofietje -
04 December 2007 - 16:37
Janssuh Z11:
Chick!
Poeehh, flink verhaaltje zeg! ;) Lekker drukke dagen zo te lezen en blijkbaar valt er meeeer dan zat te zien! :)
Ben benieuwd naar je volgende story en naar meerdere foto's :)
Doeeeg en uiteraard nog veeeel plezier! Maar dat komt wel goed!
Xxx Stefan
04 December 2007 - 17:32
Simone :
Schattie!!
Sooooo, ik ben er even voor gaan zitten zeg! Wat een lang verhaaltje, zo te lezen heb je het nu al naar je zin en heb je al heel wat gezien! Super meis!!
Heel veel plezier nog en ik ben benieuwd naar je volgende verhaaltje:D
Dikke kus -
04 December 2007 - 17:37
Paul:
Heee Karlijn,
Mooie belevenissen zoals ik lees. :D Veel plezier nog!
Paul -
04 December 2007 - 17:40
Karlijn:
Haa Karel!
Hele verhalen om te lezen! Wel echt super wat je allemaal meemaakt en al hebt gezien en gedaan!
Nog iets anders: Hoe roken de bifi's ;)
Geniet er nog maar van, en ik kijk weer uit naar je volgende verhaaltje!
Liefs Karlijn -
04 December 2007 - 17:55
Ilse:
ha Karlijn
Gaaf allemaal!
Ben ook zeer benieuwd naar alle foto's straks. Voor nu nog heel veel plezier en avonturen :P en houd de delhi belly op flinke afstand!!
Groetjes Ilse
En de groetjes van ons allemaal uit het natte koude Oirschot. -
04 December 2007 - 19:19
Frank:
Wat een mooi uitgebreid verslag. Op zo'n manier lijkt het wel of we de reis zelf meemaken en alsof India hier net om de hoek ligt.
Is Delhi qua drukte nog erger als Bangkok? Ik kan het me haast niet voorstellen, maar aan je verhalen te horen ben ik bang van wel.
Maar ja, Bangkok vond je ook geweldig.
Dat zal met Delhi wel niet anders zijn.
hoi je taai en op naar jullie volgende
reisdoel.
Knuffel.
Frank -
04 December 2007 - 19:59
Ingrid En Rob:
Hey Karlijn, wat een leuke eerste dagen heb je al meegemaakt zeg!! Nog heel veel plezier en we blijven je volgen!Q!
xx Ingrid en Rob -
04 December 2007 - 20:29
Chantal:
Hee Klijn!
Wat een verhaal :) echt leuk dat je der zoveel aandacht aan besteed!! Zo blijven we allemaal mooi op de hoogte! Echt heel leuk, en is toch wel veiliger denk ik he.. als je een privechauffeur pakt..!
Lees snel wel weer een verhaaltje denk ik!
xx
05 December 2007 - 08:36
Aniek:
Hoi Karlijn, Arno en Erna
Leuk verhaal, zo krijg je wel een goed beeld van wat jullie allemaal beleven. Wat een land, je kunt het bijna ruiken vanaf de foto's.
Veel plezier verder. Groetjes Aniek -
05 December 2007 - 11:10
Mama:
je ziet wel de site wordt druk bezocht,leuk he.Benieuwd wanneer je nu weer in de gelegenheid bent om ons opnieuw op de hoogte te houden.IK vertrek morgen met Marian naar Milaan,de 2 sara"s op stap,heb er zin in.IK stuur wel een keer smsje vanuit Milaan.Dikke kus ook voor Arno en Erna -
05 December 2007 - 12:56
Mieke:
Lieve schat!!
Heel fijn om te lezen dat je zo ontzettend aan het genieten bent, je verhaal zit er zo vol van, van alles wat je hebt gezien en gedaan, ga zo door want voor je het weet zit je weer met ons aan de bar in t Hof ;-)!!
Pas goed op jezelf en zet er eens wat meer foto's op ;-)!
Niek en ik gaan morgen naar Finland, als we terug zijn ga ik je een mail sturen....!! ;-)
xx -
05 December 2007 - 14:22
Carlo:
Hey Karlijn!!
So, wat een verhaal zeg.... maar zo weten we wel precies wat je allemaal uitspookt daar.
Maar zo te horen heb je het prima naar je zin en valt er veel te beleven/zien.
Veel plezier nog met je verdere reis!!
Xxx Carlo -
05 December 2007 - 22:05
Joost:
Hey kleine
Mooi vehaaltje,leuk om tehoren wat je daar allemaal mee maakt.
Zo tehoren heb je het goed naar je zin.
veel plezier nog met de rest van de reis.
xxx Joost -
06 December 2007 - 08:43
Wijbrand:
Hier een berichtje van St. Koperwiek 4
Den Sint van veel plezier
Het is dus in India veel genieten geblazen
Helaas zijn daar weinig Sinterklazen
Het is daar net als Spanje niet cool
Met die koeienbeesten boel
Maar het is genieten daar in India
En wat doen wij hier, rara
Wij eten ons kapot aan letters van chocola
Uit de overvolle snoepjesla
Den Sint is wel jaloers op jouw
Hier in de Nederlandse kou
Maar over over 23 dagen
Zit Sint in Australia, de zon te behagen’
Nu vertrek ik alras
Met de boot over de plas
Naar het warme Spanje, heel fijn
Onder het genot van een borrel van Florijn
Geniet ze en de groetjes, Karlijn
St. Koperwiek
06 December 2007 - 11:14
Gonny:
Hey meisje,
Fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt!!!! Geniet er lekker van en we wachten weer rustig af op het volgende verhaal!
X Gon!! -
06 December 2007 - 11:36
Evelien:
Heeey karlijn!
Ik kreeg deze site van jullie pap. Staan al heel wat verhalen op! Moest wel even bijlezen haha Zo te horen is het echt vet daar! Ik wens je nog een hele fijne reis en ben benieuwd naar de volgende foto's en avonturen die je meemaakt! \
Kus Evelien -
06 December 2007 - 21:19
Mijntje:
Vet man die verhalen, heb nu al zin om weer samen op de bank te hangen en je foto's in het echt te bekijken!! Morgen ga ik met Janneke mee trouwjurken passen, ben benieuwd hoe dat er aan toe zal gaan!! Hier gaat alles z'n gangetje...nog even en dan is m'n afscheid op m'n werk en als je terug komt ben ik al begonnen met m'n nieuwe baan.....echt superspannend. Nou geniet van alles! Dikke knuffel mijntje XXX -
06 December 2007 - 21:45
Marian En Marieke:
Bonne Sera segnoritas et signor,
Pronto. Hoe is het in de woestijn? Ici is bueno in Milano Italia. Alles is hier natale, vooral op het plein bij de Duomo en de Galeria Vittorio et Emanuelle. Poco sole, bij het Zucca een Aperativo Campari genuttigd. Nu in Hotel Berna, klaar voor de noche.
Arriverderci en bon noche. Veel plezier (en wij ook!!),
Marieke en Marian. -
07 December 2007 - 22:00
Mijntje:
Hee karel, jurk voor Janneke uitgezocht, is echt heel mooi!! Ben benieuwd joh! Nou weer een reeks van 7dagen werken bah! Heel veel plezier nog xxx -
08 December 2007 - 13:28
Marianet:
karlijn geweldig wat je allemaal schrijft ziet en meemaakt, we blijven je volgen groeten blijf genieten
groeten koperwiek 4 Marianet -
08 December 2007 - 17:41
Paul , Renie En Kids:
Ha woestijngangers,
als ik het goed heb komen jullie morgen eindelijk van die kamelen af. Wij zijn benieuwd naar jullie "blauwe billen " na 3 dagen kameel rijden. Was het een belevenis? Jullie zullen wel veel meegemaakt hebben.Hopenlijk kunnen jullie snel weer mailen!!!!
Heel veel groetjes en tot mails of sms
Doeiiiiiiiiiii -
08 December 2007 - 20:43
Bert En Alda:
Hoi Karlijn, Erna en Arno
Geweldige verhalen en foto's. Wat een andere wereld, maar gelukkig toch internet in de buurt zodat wij van jullie belevenissen kunnen mee genieten.
Een goed idee om een privé chauffeur in te huren ipv al dat gedoe met openbaar vervoer.
Wij zitten hier al onder de kerstboom met striemende regen op de ramen brr.
Zijn benieuwd naar de nieuwe avonturen.
Groetjes Bert en Alda -
09 December 2007 - 12:32
Endentjes:
Heey Karlijn!
Ik zou wel willen dat ik in jouw schoenen stond. wat een belevenissen allemaal. Geniet er maar van en we blijven je volgen!!!
Groetjes: Alf, Angelique, Lisanne, Marloes & milan -
09 December 2007 - 15:41
Sander:
Hee kleine,
Vandaag maar eens begonnen met 'n kijkje te nemen op je site...even wat verhaaltjes inhalen. Maar zo te horen vermaak jij je wel als cultuurbarbaar. Geniet er maar flink van!
XX -
10 December 2007 - 10:19
Mama:
hoi reizigers,wij zijn weer terug uit Milaan en we hebben het erg gezellig gehad een mooie stad aan te bevelen voor een weekendje weg,dik uur vliegen en je bent er.Het is inderdaad een echte winkelstad,je kijkt er je ogen uit.Maar er zijn ook nog andere bezienswaardigheden welke de moeite waard zijn.Hoe is het met jullie en waar zitten jullie nu?Ben je nu bij de rattentempel geweest?bah bah. Ik hoop snel iets van jullie te horen. groetjes mama -
10 December 2007 - 13:16
Mijntje:
ff iets heeel anders ik heb een nieuwe bijbaan :) Bij de energy in budel!! Kei leuk... ben benieuwd, moet je als je terug bent maar een biertje bij me komen drinken!! Ook niet iets voor jou? Voor erbij? Gezellie samen achter de bar, net als vroeger:) XXXX