Greetings from Palolem, Goa!!
Door: Karlijn
Blijf op de hoogte en volg Karlijn
30 December 2007 | India, Pololem
Hallo allemaal!!
Hier weer een berichtje van mij, maar dan vanuit het tropische, warme en vooral schone Palolem!!
Goa is super!! Heel anders dan we tot nu toe gezien hebben in India. ;) Nieuwjaar vieren op Palolem is geen straf!! :D
Straks meer over het mooie Goa, eerst weer even een samenvatting van de afgelopen dagen!
23-12-2007
Om 9.45 uur vertrokken naar het station in Varanasi om de trein te nemen naar Satna. Om 11.30 uur zou de trein vertrekken, maar dit werdt natuurlijk 13.00 uur! De Indiers zijn sloom, en hebben alle tijd!!
Dit station was heeeeel wat beter dan de vorige, gelukkig.
De trein zelf was ook redelijk mooi en schoon gelukkig. Uiteraard duurde de reis ook weer langer dan ons verteld was! 9 uur i.p.v. 4 haha, maar goed.
Om 22.00 uur waren we dan eindelijk in Satna!! Nu moesten we nog een taxi zien te vinden naar Khajuraho....Dit ging gelukkig wel makkelijker dan gedacht! En daar zaten we dan, in `n taxi naar Khajuraho.
Wat een rit!! Het was super donker, en de chauffeur reedt als een gek met hindi muziek aan, die echt TE hard stond!! Over de smalle wegen met kuilen haalde hij makkelijk de snelheid van 100 km!!
Ik heb mijn mp3 maar in mijn oren gestopt,zodat ik wat afleiding had, haha. Ik kan toch al niet zo tegen dat harde rijden.... ;)
Maar gelukkig, om 0.30 uur waren we dan eindelijk in Khajuraho!
Hotel Zen is mooi! Hier willen we de kerstdagen wel doorbrengen!!
24-12-2007
Vandaag stonden de erotische - oftewel de kamasutra tempels op het programma!!
Het tempelcomplex is van ongeveer 950 n.c
Erg oud dus!! Ze hebben dit complex tientallen jaren geleden gevonden in de dichte jungle, en is 1 van de best bewaarde hindoetempels!
Het tempelcomplex verteld het verhaal van het leven van de verschillende goden die het hindoeisme kent.Ontmoeting, huwelijk en geslachtsdaad staan centraal.
Duizende uitgekapte beelden zijn verwerkt in de tempels,en deze vertellen het verhaal van de goden.
Erg mooi!!
Het park is erg groen, en goed onderhouden. Dit zijn toch wel de mooiste tempels die ik gezien heb hier in India.
Na ongeveer 1,5 uur rondlopen hadden we het gezien en zijn we lekker wat gaan drinken bij een restaurant!
Hier zagen we dat ze een boomhut hadden met uitzicht op het tempelcomplex!! Leuk!!
Deze boomhut hebben we gereserveerd voor kerstavond!!
S` avonds hebben we hier dus lekker gegeten met onze kerstmutsen op, en we hadden super uitzicht op de sound en lightshow van de tempels! Om en om werden de tempels in het licht gezet!
Een Amerikaanse man kwam nog even gezellig bij ons zitten, en we hebben nog rum met cola gedronken!
Een geslaagde kerstavond dus!!
25-12-2007 1e kerstdag
Op tijd opgestaan en met onze kerstmuts op in het dorpje gaan eten. Khajuraho was mooi versierd voor kerst!! Een leuke kerstboom en veel lampjes bij ieder restaurantje!!
Na het ontbijt een fiets gehuurd voor de hele dag, en dat voor maar 40 ruppee, wat nog geen euro is!!
Daar gingen we dan, met onze kerstmutsen op, haha.
We hadden veel bekijks en iedereen wenste ons fijne kerstdagen!
Veel gezien op de fiets. Vooral veel tempels bezocht en door dorpjes gefietst!
Met de map van Khajuraho op zak vonden we een kerkje en klooster met 1 priester en 4 nonnen. Leuk hoor, om in India met de kerstdagen een kerkje te vinden met een kerststal etc!!
Zo kregen we toch nog echt een kerstgevoel, ondanks de hitte!
S`avonds een heus kerstdineer gehad!! Echt heerlijk gegeten! Rosti met kaas en ui, groeten met blokjes mozzerella,rijst,crispy noodles en groenten gegratineerd met kaas!! Niet slecht he! ;)
Geen vlees uiteraard, want daar ga ik me hier in India echt niet aan wagen! ;)
26-12-2007/27-12-2007
Lange dagen voor de boeg...Want de lange treinreis van 24 uur naar Goa komt eraan.
Vandaag om 11.00 uur vertrokken met eigen taxi chauffeur naar Orcha, met als eindbestemming station Jhansi.
In Orcha een lunch gehad in het gevaarlijkste restaurantje waar we tot nu toe hebben gegeten! ;)
Bij nader inzien zag de keuken er wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeel slecht uit, en smerig. Maarja we hadden al besteld...
Op hoop van zegen toch maar mijn lunch opgegeten, want voorlopig konden we niet veel meer eten als koekjes...
In Orcha nog even rondgelopen om uiteindelijk om 17.00 uur te vertrekken naar het station van Jhansi.
Om 21.00 uur zou de trein vertrekken, een lange zit dus nog....Het station was redelijk schoon en we vonden nog een internetcafe, wat de tijd een beetje doden.
Om 21.00 uur stonden we dus klaar op spoor 2 om in de Goa express te springen!
Maarr....we hadden het ook kunnen weten!!
Ook deze trein had weer vertraging en kwam rond 22.15 uur aanzetten ;)
Eindelijk de trein in!
Ook hier hadden we weer een redelijke sleeper. 6 bedden in een soort hokje, 3 hoog! Na een best wel goede nacht, raakte we smorgens aan de praat met een Engels meisje die ook bij ons in de sleeper lag. Zei vertelde ons dat we niet vanavond maar morgenvroeg pas aankwamen!!
Na wat navraag bleek dit inderdaad te kloppen!!
Naja, dan nog maar een nacht...This is India!!
28-12-2007
Eindelijk!! Na een treinreis van 33,5 uur, en in totaal 1766 km te hebben afgelegd waren we dan in: GOA!!
Wauuuw het is hier mooi!! Op het station zien we al dat hier veel palmbomen staan!
Op het station een tuktuk gepakt naar Palolem! En wat is het mooi onderweg! Veeel groen, palmbomen, bananenbomen, rijstvelden en noem maar op! Na ongeveer een uurtje rijden door dit prachtige landschap komen we aan in Palolem!!
We laten ons afzetten op het strand, want we willen graag een accomodatie dicht bij de zee!!
Het is hier echt super, een plaatje gewoon! Echt een tropisch strand, met in de verte op zee een eiland met palmbomen! Er staan hier nog veeel meer palmbomen dan in Thailand, op Koh Samui!!
Wat meteen opvalt: Het is schoon hier. :D
Na even zoeken hebben we onze accomodatie gevonden! Een hutje op het strand, echt heeel erg gaaf! Sea Vieuw heet he, en er staan zo`n 18 hutjes, gebouwd in een ronde met uitzicht op zee!!
Echt heel erg gaaf! De hutjes zijn wel erg basic, maar er staat een bed in en een nieuwe klamboe, dus wat wil je nog meer!! :D
Vandaag niet veel meer gedaan. Lekker op het strand gelegen en relaxen maar!!
S`avonds heerlijk gegeten in een restaurantje aan zee, op het strand. Lekker vis gegeten: De red snapper en de kingfish hmmmm....Lekker genieten dus hier!!
29-12-2007
Vandaag nog even rondgewandeld in Palolem. Maar het wordt hier al gauw veel te warm! Dus ook vandaag maar lekker op het strand gelegen en gewandeld
en lekker helemaal niks doen!! Ook wel eens fijn na onze 4 drukke weken Rajasthan!
De temperatuur ligt hier overdag ongeveer rond de 33 graden, en s`avonds is het dus nog heerlijk buiten zitten!!
Het strand is dan helemaal verlicht met lampjes en kaarsjes, en je zit haast met je stoeltje in de zee!! Zooooi mooi!! :D
Ik vermaak me hier dus nog wel de komende weken :D
Niewjaar vieren zal hier ook wel lukken, want overal hangt het programma voor oudjaarsavond al klaar in de cafeetjes en restaurantjes!!
Zoo nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte! Het is nog vroeg, en ik denk dat het vandaag (30-12-2007)
ook lekker strandhangen wordt! ;)
Ik wens jullie allemaal een heeeel gelukkig en gezond nieuwjaar toe!!
En drink er maar 1tje (of meer) op mij in de soos! ;)
Ik hou het hier nog wel even uit!
Shanti Shanti zoals de Indiaase mensen hier zeggen oftewel relax,and
take it easy!!
Heel veel groetjes, xxx Karlijn
23-12-2007
Dit station was heeeeel wat beter dan de vorige, gelukkig.
Maar gelukkig, om 0.30 uur waren we dan eindelijk in Khajuraho!
Hotel Zen is mooi! Hier willen we de kerstdagen wel doorbrengen!!
24-12-2007
Vandaag stonden de erotische - oftewel de kamasutra tempels op het programma!!
Het tempelcomplex is van ongeveer 950 n.c
Erg mooi!!
Deze boomhut hebben we gereserveerd voor kerstavond!!
Een geslaagde kerstavond dus!!
25-12-2007 1e kerstdag
Daar gingen we dan, met onze kerstmutsen op, haha.
We hadden veel bekijks en iedereen wenste ons fijne kerstdagen!
Veel gezien op de fiets. Vooral veel tempels bezocht en door dorpjes gefietst!
Zo kregen we toch nog echt een kerstgevoel, ondanks de hitte!
Geen vlees uiteraard, want daar ga ik me hier in India echt niet aan wagen! ;)
26-12-2007/27-12-2007
Om 21.00 uur stonden we dus klaar op spoor 2 om in de Goa express te springen!
Maarr....we hadden het ook kunnen weten!!
Ook deze trein had weer vertraging en kwam rond 22.15 uur aanzetten ;)
Eindelijk de trein in!
Na wat navraag bleek dit inderdaad te kloppen!!
Naja, dan nog maar een nacht...This is India!!
28-12-2007
Wat meteen opvalt: Het is schoon hier. :D
Vandaag niet veel meer gedaan. Lekker op het strand gelegen en relaxen maar!!
29-12-2007
Ik vermaak me hier dus nog wel de komende weken :D
ook lekker strandhangen wordt! ;)
Ik wens jullie allemaal een heeeel gelukkig en gezond nieuwjaar toe!!
En drink er maar 1tje (of meer) op mij in de soos! ;)
Ik hou het hier nog wel even uit!
Shanti Shanti zoals de Indiaase mensen hier zeggen oftewel relax,and
take it easy!!
Heel veel groetjes, xxx Karlijn
30 December 2007 - 06:35
Aniek:
Hoi jullie 3,
Ook jullie alvast een gelukkig en gezond nieuwjaar.
Het zal wel heerlijk zijn om nu ook eens een schoon India te zien. Geniet ervan en tot de volgende keer. -
30 December 2007 - 10:24
Mama:
hoi Karlijn Erna en Arno,wat zullen jullie nu genieten van de schoonheid en rust!!!!!en dat bij zulke temp.Alvast een goede afsluiting van 2007 en een zonnig begin in 2008.Tot in het nieuwe jaar. -
30 December 2007 - 11:03
Stefan:
Dat klinkt allemaal een heel stuk schoner nu! Zal wel lekker zijn na al die viezigheid neem ik aan! Jullie ook allemaal een heel gelukkig nieuwjaar alvast en geniet er nog van!!
Xxx Stefan -
30 December 2007 - 12:15
Karlijn:
Jaa...
super zeg allemaal! Maar je hebt het ook verdient!
Nu lekker relaxen en genieten de komende dagen! Jij ook een super 2008, maar dat zal wel gaan lukken met zo'n begin!
Liefs -
30 December 2007 - 13:23
Chantal:
Hee Klijn!
Dit klinkt helemaal super hoe jullie het nou hebben!! :) Zal ook echt wel even lekker zijn na die drukke weken en zo'n te lange treinreis!
Geniet maar lekker van het strand en het zonnetje! en alvast een gelukkig nieuwjaar!
xx -
30 December 2007 - 16:04
Jo En Betty:
Voor jullie alle drie een gelukkig Nieuwjaar. En een goed begin. Zo te lezen zal jullie dat wel lukken.
En nog veel plezier. -
30 December 2007 - 20:30
Dianne En Jos:
Wij wensen jullie ook een heel gelukkig nieuwjaar en een geweldig goed begin van 2008!!!!(moet wel lukken,lekker op het strand in de zon...)Tot de volgende keer!
31 December 2007 - 11:37
Marie En Harrie Erp:
Hoi Karlijn
wij wensen jullie een gelukkig Nieuwjaar
en een gezond 2008.
En nog een fijn verblijf in Idia. -
31 December 2007 - 11:53
Louke:
Karlijn! Heel veel plezier en mooie momenten gewenst nog in India, en dat je maar knallend het nieuwe jaar in mag gaan! Als ik je verhalen zo lees moet dat vast wel lukken :) Tot snel in 2008! Kus Louke -
31 December 2007 - 14:58
Laura:
Karlijn,
Ook voor jou een hele fijne jaarwisseling. Deze is voor jou sneller als voor mij. Ik zie namelijk dat het bij jullie al 20:20 uur is en hier is het 15:55 uur.
Tot in het nieuwe jaar!
Liefs Laura. -
31 December 2007 - 15:08
Sofie:
hee zussie
wat een leuk verhaal, tjee wat maak jij veel mee. Gister is ons Yvonneke thuis gekomen en haar welkomsfeestje was hartstikke gezellig! Leek wel of dat ze nooit weg is geweest. Ik was helaas al wel snel moe en ben optijd na bed gegaan. Parijs was ook super leuk, maar ontzettend druk en vermoeiend! Maar heb het echt top gehad. Lekker een drankje gehad van 11euro.. Oops ;) nou ik wens jullie een gelukkig nieuwjaar en tot 16januari!
xxx Sofie -
01 Januari 2008 - 16:18
Kristy R.:
haa Karlijn,
Wat weer een leuk verhaal!! wel fijn dat het daar nou een stuk schoner is. Geniet daar van het mooie weer!!
En met mij gaat het weer helemaal goed hoor:)
xxx. Kristy R.
01 Januari 2008 - 18:57
Yvon:
Heey,
Mooi verhaaltje weer :) Leuk om je zo toch nog een beetje bij te kunnen houden!
Ook ik ben weer in het ontzettend mooie Maarheeze aangekomen!
Net of ik nooit ben weggeweest... Raar is het allemaal.
Maar een heel fijn nieuwjaar!
Hopelijk heb je je daar toch wel een beetje kunnen vermaken.
Ben toch wel een beetje jaloers op de hitte ;)
Tot heel snel!
Xxx -
01 Januari 2008 - 22:26
Ruben:
Hee Katie!!! Jullie ook een heel gelukkig en gezond 2008! Gister was een toppertje in de soos!!! Geniet er van!! :) xx Ruben -
02 Januari 2008 - 14:44
Rianne:
Heej meis,
Nog een gelukkig nieuwjaar:) Nou we hebben er meerdere op jou gedronken...zo veel zelfs dat het bij mij ietsje minder goed afliep haha! Ik lees dat het je goed bevalt dat rondreizen! Geniet er maar lekker van!
Niet te bruin worden he anders word ik jaloers:)
Hele dikke kus van Rianne -
02 Januari 2008 - 18:04
Marian:
Nou, nou, dat is eens wat anders dan vorst en regen! Ik word er jaloers van.
Echt shanti shanti. Maar het is jullie gegund. Geniet er maar van.
Marian -
02 Januari 2008 - 19:20
Laura:
KARLIJN IK HEB JE AANGEMELD VOOR VGT 10.
ALLES IS DUS GEREGELD!
Liefs Laura. -
03 Januari 2008 - 09:02
Leon:
Nou dat is een heel verschil met de de eerdere verhalen die ik heb gelezen. Van de ene kant wel leuk dat de contrasten zo groot zijn maar van de andere kant...geef mij maar deze avonturen als ik mocht kiezen.
Verder nog een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen.
Groeten, Leon -
03 Januari 2008 - 20:00
Kristy:
Meid!!
Nog een gelukkig nieuwjaar!
En zo te lezen vermaak je je nog prima daar!:) geniet er nog van!!
xxxx kristy